onsdag 27 maj 2015

Post Lycksele

Nu har jag varit i Lycksele på inskrivningsmötet, fick träffa sköterskan som vägde in mig och gick igenom lite allmänt om operationen, sjukgymnasten, läkare och narkosläkaren. Hade inte allt för många frågor för lite koll har man ju vid det här laget. Skönt att man känner folk i närheten som redan har gått igenom det och blivit opererad på samma sjukhus så kan man be om tips och råd. Nog för att ingen är någon annan lik.
Nu gäller det bara att hålla vikten tills i höst eftersom jag mest troligt inte kommer hinna med operationen innan sommaruppehållet. Så länge jag håller mig under 10X :) ska fortsätta kämpa på med låg kolhydrat-kost ett tag till så jag kan unna mig t.ex lördagsgodis nån gång under sommaren utan att bli paranoid att inte klara viktgränsen i höst :P
Är väldigt stolt över mig själv att jag har lyckats gå ner 10 kilo sen den 25e februari. Det har inte varit lätt men jag har iaf inte måsta köra på pulversoppor. Då hade jag nog dött. "Firade" igår att jag fixade invägningen med hamburgare och godis på kvällen men nu är jag back on track igen och försöker dra ner på kolhydrater. Bönor har jag dock stämplat som okej. Så korv och vita bönor stog på lunchmenyn idag.

Har hundbesök hos min nu i veckan, när Nicke är i Norge får man lov att passa på helt enkelt. Har ju dock inte varit så trevligt väder att ha hund dock, regn regn och spöregn. Hallen känns som en sandlåda så ska nog ta och dammsuga om ett tag. Men först ska jag nog ut med Ellie och kicka igång grillen :) Det blir nämligen mer korv och marinerade champinjoner till middag.
Tjing~

onsdag 20 maj 2015

Mystisk nervsmärta

Har haft en allmänt dålig dag, åt två tydligen inte så superbra ägg igår och min mage har haft uppror i ett dygn. Somnade väll kanske där vid halv 4-4 igårnatt och har ännu en problemnatt. Inte pga magen som nu faktiskt har varit hyfsat lugn i drygt 2 timmar utan jag har fått någon mystisk nervsmärta i min högra hand. Den ilar till lite nu och då och gör verkligen svinont när jag spolar kallvatten på handen. Ytterst märkligt och man får hoppas det går över snart. Ska upp hyfsat tidigt imorgon och avboka en tid hos sjukgymnasten, har visst blivit dubbelbokat.

lördag 16 maj 2015

Back on track?

Jadu vad ska man säga mycket som har hänt sen sist jag skrev. Sista juli fick jag ett diskbråck eller två på jobbet och har varit sjukskriven sen dess och hunnit med en operation på ena diskbråcket. Efter det så har jag gått ner 10 kilo och kontaktat Lycksele sjukhus för att ställa sig i kö för en gastric bypass. Blir inskrivningsmöte den 26 maj. Alltså tisdag om två veckor. Minus 10 kilo. Jag kan inte fatta att jag klarade det. I slutet av februari hade jag 12 veckor på mig men jag fixade det på 11. Alltså drygt ett kilo i veckan. För mig är det helt otroligt, och jag har dessutom inte haft den här vikten sen gymnasiet. Vilket tyvärr är ett tag sen. Men nu blir det andra bullar, eller rättare sagt inga bullar alls eftersom jag nu måste hålla vikten tills jag får göra min operation och börja resan på riktigt mot ett lättare liv. :)
Det blir en skabbig bild på en sliten jag för att fira och sen styr jag kosan mot sängen mest troligt